Punjeni šaran sa testom za Nikoljdan

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
68
23/02/2017
"Fantastičan recept za Nikoljdan – svi će biti oduševljeni ukusom"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 1, 5 kg
  • so
  • biber
  • za punjenje
  • crni luk - 2 glavice
  • pečurke - 250 g
  • pirinač - 100 g
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • suvo grožđe - 2 kašike, po želji
  • peršun
  • za testo
  • brašno - 2 šolje
  • ulje - 2 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • so
  • jaja - 1 komad
  • voda - 1 šolja, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk na sitno i upržite ga. U luk dodajte nasečene pečurke, so i biber. Ostavite da se uprži i dodajte pirinač. Nakon nekoliko minuta dodajte nekoliko kašika vode.

Kada pirinač primi tečnost, dodajte naseckani paradajz i suvo grožđe. Promešajte dobro i nakon 5-6 minuta skinite sa vatre. Očistite i operite šarana. Napunite ga nadevom. Ušijte otvor.

Od brašna, soli, sirćeta, ulja i jednog jajeta, umesite testo. Odvojite mali deo za ukras, a preostalo razvucite u koru. Premažite testo uljem i umotajte šarana u njega. Od preostalog testa napravite krljušti ribe i sve postavite u nauljen pleh.

Šarana pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotov. Izvadite šarana iz rerne i poprskajte hladnom vodom. Pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar