Način pripreme
U posudi promešajte kvasac sa šećerom i toplim mlekom. Ostavite 30 minuta da se aktivira. Prosejte brašno i so.
Dodajte umućena jaja, pavlaku i ulje. Dodajte kvasac i umesite meko testo. Ostavite da nadolazi 1 sat. Odvojite jednu malu lopticu od testa.
Ostatak testa podelite na 4 dela. Svaki deo razvaljajte oklagijom i stavite ih jedan preko drugog, mažući maslacem između (osim poslednje). Isecite ovo testo na 8 delova, s tim da sredinu ostavite neisečenu. Na svakom od delova napravite razrez po sredini.
Uzmite dva široka kraja i ubacite ih odozdo. Na taj način olikujte sve delove. Prebacite testo u nauljenu šerpu. Postavite u sredinu lopticu testa. Ostavite da nadođe.
Premažite umućenim jajetom sa malo ulja. Pospite semenima i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite iz rerne i prekrijte krpom.