Pogača Kraljičina kruna

23/02/2017
"Pod veštim kuvaričinim rukama se dobilo toliko ukusniih stvari, da ona zaista zaslužuje krunu."
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano579
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte mleko i vodu. Dodajte šećer i kvasac. Ostavite desetak minuta da se aktivira.

Prosejte brašno i u njega dodajte so, rastopljen maslac, belanac i kvasac. Umesite meko i elastično testo. Ostavite da nadođe i podelite na 9 delova.

Stavite jednu posudu za krem-karamel sa dnom okrenutim nagore u namazan pleh. Jedan deo testa razvucite i stavite ga preko posude. Ostalih osam delova poređajte uz ivice pleha (lepo bi bilo da je dublji)

Nožem isecite testo preko posude na osam trouglova. Svaki trougao stavite preko loptice testa. Izvadite posudu i ostavite pogaču da nadođe. Namažite žumancem, umucenim sa malo mleka.

Pospite semenkama po želji. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar