Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Meka jagnjetina pečena u pivu

Meka jagnjetina pečena u pivu

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Meka jagnjetina pečena u pivu
Fotografije: Diana Kostova
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
5
"Za sve ljubitelje jagnjetine smo pripremili ovaj fantastičan recept za mekanu pečenu jagnjetinu sa krompirićima i aromatičnim začinima. Ide uz vino i dragu osobu."

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - oko 1.5 kg jagnjeće plećke (but)
  • pivo - 330 ml
  • nana - 1 kašičica
  • selen - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bujon - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistite i stavite u odgovarajuću tepsiju.

U činiji ili čaši pomešajte maslinovo ulje sa začinima i promešajte. Dobijenom smesom dobro premažite meso sa svih strana, tako da meso dobro upije.

Pivo i bujon sipajte oko mesa i tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom.

Stavite jagnjetinu da se peče u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 160 stepeni, oko 3 sata.

Sklonite foliju, rernu povećajte na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče nekih 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu.

Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća.

Poslužite jagnjetinu sa pečenim krompirima ili pirinčem i zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: