Hrskave tikvice s kačkavaljem

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
71
11/03/2017
"Hrskave tikvice bez prženja? Misija nije samo moguća, već i veoma ukusna! "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19 555
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4.7 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Tikvice oprati, iseći na trakice i osušiti. Razbiti 4 jaja u dubokoj činiji, a u drugoj pomešati univerzalni začin sa kornfleksom, suvi beli luk, biber, brašno, i sitno rendani kačkavalj.

Smesu dobro promešati, zatim uvaljati tikvice u jaja, pa u suvu smesu i ređati ih u tavu prekrivenu papirom za pečenje. Ova procedura zahteva dosta vremena i strpljenja, ali se na kraju isplati - tikvice postaju veoma hrskave i ukusne. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Prilog u sredini napravljen je od zapečenog patlidžana, nazvanog Ali Nazik.

Dva patlidžana srednje veličine zapeći na ringli, okrećući ih sa svih strana. Od pečenja patlidžan dobija neverovatni ukus dimljenog.

Ako je patlidžan previše debeo, treba ga tu i tamo probušiti viljuškom. Pošto se ispeku sa svih strana, treba ih ostaviti neko vreme u poklopljenoj šerpi, kako bi se lakše ljuštili. Sva gorčina odlazi zajedno sa ljuskom.

Patlidžane veoma sitno iseckati, dodati im ceđeno mleko. Umesto toga može i kisela pavlaka sa kiselim mlekom. Dodati malo soli, belog luka i maslinovog ulja. Sve to promešati, i ukusan prilog za tikvice je gotov.

Prijatno!

Rejting

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Admin
Admin
07.08.2019 09:00
super je!
0
0