Pečena paprika sa sosom od belog luka i paradajza

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
14/03/2017
"Ovaj omiljeni bakin recept je pokupio sav ukus i boje leta! Bukvalno prste da poližeš..."
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 357
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 9 kom. crvene
  • paradajz - 4 kom. zrelih paradajza, srednje veličine
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Papriku ispeći, oljuštiti i posoliti sa unutrašnje strane.

Pržiti ih na ulju po 1 minut sa svake strane.

Paradajz narendati i upržiti 3-4 minuta u ulju od paprike, zajedno sa pasiranim naseckanim belim lukom.

Dodati šećer, so i biber.

Papriku ređati u odgovarajućoj činiju i preliti paradajzom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar