Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Bošča»Lepinje punjene jajima

Lepinje punjene jajima

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Lepinje punjene jajima
Fotografije: Natalia Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Evo još jednog dokaza da sa malo proizvoda i mnogo mašte možete smućkati pravu kulinarsku magiju"

Potrebni sastojci

  • za 1 lepinju
  • lepinja - 1 kom. integralna
  • jaja - 1 kom.
  • kačkavalj - 15 - 20 g
  • so
  • biber
  • šarena so
  • beli luk - svež, listovi za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lepinju izdubiti pažljivo nožem. Razbiti u sredini jedno jaje pažljivo, da ne bi napukao žumanac.

Narendati kačkavalj i posuti po krajevima lepinje (jaje treba da bude otkriveno), posuti malo šarene soli preko kačkavalja i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni (samo gornja rešetka)

Kada jaje bude gotovo, izvaditi jelo iz rerne, malo posoliti i pobiberiti preko jaja i staviti malo naseckanih listova belog luka po krajevima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Predivno!
03.07.2021 14:59