Krem Diplomat

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Krem Diplomat
Fotografije: Kornelia Angelova
2 / 5
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ni diplomatski imunitet neće sačuvati ovaj krem da bude pojeden"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 6 kašika
  • sveže mleko - 1 l
  • želatin - 30 g
  • limunova kora
  • vanila - 2 kom.
  • kakao - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U belanca dodati šećer, brašno i mleko, pa sve promešati i kuvati dok se ne zgusne.

Dodati želatin. Mešanjem dovesti do hlađenja, da se ne bi oformila kora.

Dodati vanilu. Belanca umutiti i dodati u krem. Podeliti na pola, pa u jednu polovinu dodati kakao. U krem dodati koru од лимуна.

U navlažen kalup za kuglof naliti krem, pa preko njega krem sa kakaom. Ostaviti u frižider da zamrzne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: