Patka u kiselom kupusu

16/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ovo je recept koji će okupiti celu porodicu oko stola!"
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano569
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pirinač - 1/2 šolje
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus naseckajte sitno i prodinstajte u masnoći sa jednom kašikom aleve paprike. Ostavite da se kuva dvadesetak minuta, a nakon toga dodajte pirinač i 2 šolje vode. Kada pirinač nabubri, sklonite sa vatre.

Kupus prebacite u pleh za pečenje. Dodajte još jednu šolju vode.

Očišćenu patku posolite i začinite alevom paprikom celom površinom. Nakon toga, patku stavite u sredinu pleha sa kupusom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom oko sat.

Pred kraj pečenja sklonite foliju, proverite da li je patka gotova i ako jeste, ostavite je da se zapeče još malo, dok kožica ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti