Siromašne sarme

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
17/03/2017
"Evo ideje kako da napravite naukusnije sarme za vaše voljene. Siromašne sarme po starom seoskom receptu."
Priprema30 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno270 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 753
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • list kupusa - 10 - 12 kom.
  • praziluk - 2 - 3 struka
  • luk - 4 - 5 glavica
  • mast - 1 šolja svinjske masti
  • pirinač - 2 šolje
  • svinjske grudi - 1 kg mesa od svinjskih grudi
  • biber
  • aleva paprika
  • začini - za meso
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk i luk očistiti. Naseckati ih na parčiće i pržiti na masti dok ne omekšaju. Dodati pirinač i upržiti uz neprestano mešanje.

Skloniti sa vatre i dodati naseckano meso. Dodati začine i promešati.

Listove kupusa razdvojiti. Staviti od nadeva u svaki list i uviti u sarmu. Staviti u odgovarajuću šerpu. Sipati pola soka od kiselog kupusa i pola vode /da se pokriju sarme/.

Kuvati na tihoj vatri.

Pre serviranja sarme posute alevom paprikom zapeći u rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar