Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Neverovatno ukusne đuvečare s topljenim sirom

Neverovatno ukusne đuvečare s topljenim sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Neverovatno ukusne đuvečare s topljenim sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusna ideja za brzu večeru, koju ćemo već sad da iskoristimo"

Potrebni sastojci

  • parčići svinjskog mesa - 1 kg
  • šunka - 100 g
  • velika glavica luka
  • paprika - 2 komada (crvena i zelena)
  • tegla pečuraka
  • topljei sir - 1 kutija
  • krompir - 800 g
  • ulje
  • domaći sok od paradajza (može i paradajz pire) - 1 tegla
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete meso na parčiće ili kockice. Luk na kropne parčiće s paprikom. U dubokom tiganju propržite meso uz malo vode, kad uvri voda dodajte luk i paprike. Pržite zajedno dok ne omekša luk.

Isecite na lente pečurke, šunku i topljeni sir. U đuvečare prvo rasporedite meso, šunku, topljeni sir, pečurke, a paradajz sok malo prokuvajte na ringli s čubrom i biberom. Dodajte i njega, po pet kašika u đuvečaru.

Krompir sečete za prženje, i propržite ga, ali ne previše, stavite i njega odozgo.

Pečete u pećnisi da se pomešaju ukusi, ne mnogo jer je već sve sve gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: