Punjeni pečeni zec

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
20/03/2017
"Ponekad je najveća sreća da se prosto okupite sa porodicom i pojedete nešto ukusno!"
Priprema40 min.
Kuvanje260 min.
Ukupno300 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano706
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržite slaninu u tiganju bez masnoće.

U 2 kašike maslaca izdinstajte nasečene luk, šargarepu i beli luk.

Dodajte so, slaninu i pirinač i prelijte bujonom.

Kuvajte, dok pirinač ne primi tečnost. Stavite suvo grožđe.

Zeca utrljajte smesom od soli, aleve paprike, bibera i 1 kašike maslaca.

Napunite zeca nadevom i ušijte.

Postavite zeca u nauljeni pleh, sipajte vino, dodajte bosiljak i peršun i umotajte aluminijumskom folijom.

Pecite 4 sata na 140 stepeni. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta na 200 stepeni.

Premažite kravljim maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar