Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Savarini sa pavlakom

Savarini sa pavlakom

Savarini sa pavlakom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Drhtite ekleri - zato što savarin smelo i uvereno korača ka prvom mestu u kategoriji najvećih poslastica!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • jaja - 2 komada
  • med - 1 kašičica
  • maslac - 35 g, rastopljeni
  • sveže mleko - 150 ml
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • pavlaka - 200 ml
  • za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno i promešajte ga sa kvascem. U posebnu posudu umutite jaja i dodajte im med, rastopljeni i ohlađeni maslac, mlako mleko, prstohvat soli, vanilu i umutite.

Sipajte smesu u brašno u mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu sipajte u kalupe za mafine, ali ih ne punite do vrha. Ostavite ih da nadođu 30 minuta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Stavite vodu i šećer na vatru i kada vodu zavri, skinite sa vatre.

Stavite pečene i ohlađene savarine u topli sirup.

Okrećite ih nekoliko puta i kada budu sočni, izvadite ih.

Ukrasite ih umućenom pavlakom i po želji dodajte rastopljenu čokladu ili slatko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: