Način pripreme
Prosejte brašno i u njega dodajte izmrvljen kvasac, šećer, so, sirće i ulje. Dodajte jaja i toplu vodu i zamesite meko testo.
Gotovo testo podelite na 6 lopti, stavite ih na rastojanju jedna od druge. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe /da se udvostruče lopte/ na toplom.
U odgovarajućoj dubokoj posudi rastopite mast sa maslacem. Dodajte ulje.
Loptu testa potopite u tri vrste masti i razvucite na koru prečnika oko 30 cm /razvucite rukama u plehu u kojem ćete peči/.
Pospite mtvljenim sirom i rendanim kačkavaljem i zatvorite drugom loptom testa, potopljenom u smesu u razvučenom rukama.
Oblikujte rolat, uvijte ga u suprotnom pravcu. Uvijte u oblik puža u sredini pleha. Tako oblikujte 2 rolata od preostale 4 lopte i uvijte oko prve, treba da se dodiruju ivicama.
Ostavite da nadođe još 10-15 minuta. Namažite žumancem, umućenim sa nekoliko kapljica ulja. Po želji možete posuti susamom, makom.
Preostalu mast od potapanja lopti možete dodati u uvijenu pogaču. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta.