Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke punjene paprikama i sirom

Pečurke punjene paprikama i sirom

Pečurke punjene paprikama i sirom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Poslužite ove mirisne pečurke sa dobrim starim crnim vinom, koje ste čuvali za posebne prilike"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • maslac - 100 g
  • sir - 150 g
  • paprika - 7 komada, pečene
  • peršun
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke od drški. Poređajte ih u tepsiju, posolite i u svaku pečurku stavite malo maslaca. Sipajte vodu u tepsiju da pokrije dno i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za to vreme sitno naseckajte paprike i peršun i promešajte ih sa izmrvljenim sirom. Izvadite pečurke iz rerne i uključite rernu na gornji grejač (gril). Napunite pečurke smesom, prekrijte ih rendanim kačkavaljem i pospite peršunom.

Vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: