Način pripreme
Kvasac i 10 g smeđeg šećera promešajte i dodajte 1/3 mleka. Ostavite po strani.
Pomešajte sve ostale namirnice za testo (bez začina) i aktivirani kvasac. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna, dok testo ne postane čvrsto. Ostavite ga da nadođe 45 minuta.
Promešajte sve začine za testo.
Razvucite testo. Oba kraja previjte ka sredini i posle uvijte oba kraja ponovo ka sredini.
Okrenite testo i ponovo ga razvucite. Korak sa razvalčenjem i savijanjem testa ponovite najmanje 3 puta.
Ugrejte rernu na 180 stepeni.
Podelite testo na jednake delove uz pomoć noža za testo. Napravite od delova loptice i razvucite ih. Svaku koru začinite smesom začina za testo i umotajte ih u rolate.
Prebacite rolate u kalup za kuglof i stavite da se peče 30-35 minuta. Za to vreme promešajte sve sastojke za glazuru i čim se hleb ispeče prelijte ga obilno.