Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Majmunski hleb na specijalan način

Majmunski hleb na specijalan način

AleksandarAleksandar
Početnik
1038
Majmunski hleb na specijalan način
Fotografije: Aleksandar
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Toliko će vam se dopasti, da nećete pomisliti da ga pravite na drugi način"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 450 g
  • mleko - 240 ml, toplo
  • maslac - 80 g, istopljen
  • smeđi šećer - 80 g
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • začini za testo
  • smeđi šećer - 30 g
  • cimet - 3 kašičice
  • đumbir - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • glazura
  • šećer u prahu - 130 g
  • mleko - 30 ml
  • vanila - 5 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i 10 g smeđeg šećera promešajte i dodajte 1/3 mleka. Ostavite po strani.

Pomešajte sve ostale namirnice za testo (bez začina) i aktivirani kvasac. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna, dok testo ne postane čvrsto. Ostavite ga da nadođe 45 minuta.

Promešajte sve začine za testo.

Razvucite testo. Oba kraja previjte ka sredini i posle uvijte oba kraja ponovo ka sredini.

Okrenite testo i ponovo ga razvucite. Korak sa razvalčenjem i savijanjem testa ponovite najmanje 3 puta.

Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Podelite testo na jednake delove uz pomoć noža za testo. Napravite od delova loptice i razvucite ih. Svaku koru začinite smesom začina za testo i umotajte ih u rolate.

Prebacite rolate u kalup za kuglof i stavite da se peče 30-35 minuta. Za to vreme promešajte sve sastojke za glazuru i čim se hleb ispeče prelijte ga obilno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: