Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Teleće šnicle od mlevenog mesa

Teleće šnicle od mlevenog mesa

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3942k
Teleće šnicle od mlevenog mesa
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Uvek možete početi sutra sa dijetom, a ove teleće šnicle treba da se pojedu pre nego što se ohlade!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg telećeg
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 kriške
  • začin - za mleveno meso
  • so
  • biber
  • za pohovanje
  • jaja - 2 - 3 komada
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa sitno iseckanim lukom, hlebom (potopljenim u hladno mleko i oceđen), jaja i začine.

Dobro umesite i ostavite na, bar 30 minuta u frižideru. Od nje napravite šnicle veličine dlana.

Uvaljajte u prezle i uvijte u streč foliju. Stavite u frižider na 1 sat.

Nakon toga potapajte u umućena jaja i pržite u zagrejanoj masnoći.

Servirajte sa sezonskim prilogom.

Teleće šnicle od mlevenog mesa su veoma ukusne!

Pogledajte takođe kako da napravite klasičnu bečku šniclu ili omiljene pohovane svinjske šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: