Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle punjene pečurkama i mladim lukom

Pileće šnicle punjene pečurkama i mladim lukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileće šnicle punjene pečurkama i mladim lukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Vaši gosti će se zaljubiti u ove punjene šnicle i neće ustati sa stola dok ne pojedu sve"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 komada
  • soja sos - 3 - 4 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • pečurke - 1 šolja, pasterizovane
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • ulje - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • praziluk - 2 struka
  • univerzalni začin - za piletinu
* merne jedinice

Način pripreme

Istanjite pileće šnicle čekićem za meso, začinite ih soja sosom, belim vinom i začinom za piletinu. Ostavite ih nekoliko sati ili preko noći u frižideru.

Nakon toga počnite sa pripremom nadeva za šnicle. Naseckajte mladi luk, pečurke i praziluk na sitno.

Upržite oko 10-15 minuta i ostavite da se prohladi. Rasprostrite začinjene šnicle i na svaku stavite nadev.

Umotajte svaku šniclu u rolat i uz pomoć konca ili čačkalice učvrstite rolnice. Stavite ih u pleh.

Dodajte malo ulja na dno pleha. Pecite ih oko 30 minuta. Izvadite ih, kako bi preko rolnica stavili prethodno narendani kačkavalj.

Pecite dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: