Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Džigerice jedinstvenog ukusa

Džigerice jedinstvenog ukusa

Džigerice jedinstvenog ukusa
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Znate da vam ne bismo preporučili džigerice koje nisu jedinstvenog ukusa, a ove odgovaraju našim visokim standardima"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - da se uvaljaju
  • paradajz - 1 komad, narendan
  • so
  • origano
  • lovorov list - 3 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • bujon - pileći, rastvoren u 400 ml vrele vode
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se uvaljaju u brašno i prže u ugrejanoj masti 3-4 minuta sa svih strana i vade.

U istoj masti se dinsta sitno iseckan luk dok ne dobije zlatnu boju, dodaje se narendana šargarepa i paprike isečene na trakice da se dinstaju.

Sipa se narendan paradajz i biber, lovorov list i sipamo vreli bujon, ali može i sa vodom. Začinjava se solju po ukusu i šerpa se poklapa i ostavlja na tihoj vatri 15 minuta.

Skida se poklopac i dodajemo džigerice, pomeša se sa ostalim sastojcima i ostavljamo da se kuva još 10 minuta. Posipa se origanom i servira. Jedinstvenog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: