Način pripreme
Blago zagrejte sveže mleko. Odvojte u posudu malo mleka, namrvite kvasac u njega i sa šećerom i jednom kašičicom brašna promešajte i čekajte da se aktivira. Prosejte brašno i sa ostalim namirnicama zamesite glatko testo, ostavite da nadođe, nakon čega ga podelite na 6 jednakih lopti.
Dve lopte razvijte na dve jednake pravougaone kore, namažite jednu s maslacem i prekrijte drugom. Nacrtajte 4 romba i isecite ih, poređajte ih u krst u posudi za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Zasecite krajeve i rastvorite da se napravi otvor.
Sa druge dve lopte na isti način i ređajte jedna na drugu, ne brinite se ako centar bude previsok - to je cilj. Od poslednje dve lopte ređaju se samo dva veća romba i prerežu se po sredini. Postave se najviše, a od ostalih trouglova se formira sredina i postave se pod razreze.
Ne trudite se da trouglovi budu jednaki, čak treba da su različiti da se dobije prava Morska zvezda.
Kada pogača naraste, mažem je žumancem i pečemo na 160 stepeni.