Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. Dodajte 1 kašiku brašna, pokrijte i sačekajte da se aktivira.
Promešajte kiselo mleko sa uljem, jajima i posolite. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu i kvasac.
Počnite da mesite, i po malo uzimajte od brašna. umesite meko testo koje se ne lepi. Pokrijte testo i sačekajte da udvostruči zapreminu. U posudi umutite jaja i dodajte izmrvljeni sir.
Istopite maslac i njime namažite ruke. Na radnoj površini koju ste posuli brašnom stavite testo i rukama ga razvucite na pravougaonik. Pospite sirom i umotajte u rolat. Nasecite rolat na jednake kolutove i postavite ih u tepsiju, čije ste dno prekrili papirom za pečenje. Pokrijte i sačekajte da testo nadođe. Nadošlu pogaču premažite žumancem, koji ste rastvorili u svežem mleku. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.