Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Kombinovana penjurlija

Kombinovana penjurlija

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Kombinovana penjurlija
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Najukusnija penjurlija je ona, koju vam je voljena osoba pripremila i servirala u krevet, mi vam kažemo da znate"

Potrebni sastojci

  • testo - 800 g
  • za nadev
  • spanać - 400 g
  • sir - 150 g
  • peršun
  • masline - 50 g, bez košpica
  • salama - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • začini - po izboru
  • za premazivanje
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite testo da odstoji. Podelite ga na 4 dela. Razvucite prvi deo i namažite ulje. Pospite iseckanim na kockice: kačkavaljem, salamom, maslinama i začinima po ukusu. Uvijte u rolat. Tako uradite i sa još jednim delom testa. Uvijte svaki rolat i upletite. Stavite u namazan pleh.

Na isti način postupite i sa preostale dve loptic, ali nadev da bude od izdinstanog spanaća, sira i peršuna. Stavite i njega do drugog rolata. Ostavite da nadođe i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Za to vreme sitno iseckajte mladi beli luk i u njega dodajte maslac. Pre nego što izvadite penjurliju namažite je ovom smesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: