Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Svinjski gulaš sa maslinama

Svinjski gulaš sa maslinama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjski gulaš sa maslinama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Gulaš, koji će obradovati sve gladne proždrljivce"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • paprika - 3 - 4 kom. crvene paprike
  • luk - 2 struka praziluka
  • masline - 10 - 15 kom.
  • paradajz - 5 kom. iz konzerve
  • crno vino - 50 ml
  • začini - po izboru
  • pečurke - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseckati na sitne komade. U tiganj naliti ulje i upržiti meso. Kada promeni boju, dodati nasekan luk i papriku. Nakon nekoliko minuta, dodati pečurke, paradajz, začine i vino.

Ostaviti da se kuva na tihoj vatri, dok ne ostane samo na masnoći. Na kraju dodati masline i nakon 3-4 minuta skinuti sa vatre. Posuti seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: