Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija sa prazilukom, sirom i suvim paprikama

Penjurlija sa prazilukom, sirom i suvim paprikama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Penjurlija sa prazilukom, sirom i suvim paprikama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Još jedna varijanta penjurlije sa neodoljivom kombinacijom ukusa"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • za nadev
  • praziluk - 3 struka
  • suve paprike - 3 okmada ( prethodno potopljene u vrelu vodu)
  • sir - 200 g
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac zajedno sa šećerom u mleku (toplom). Prosejte brašno i u njega dodajte so, ulje, kiselo mleko i kvasac. Umesite meko testo i ostavite da nadođe 30-40 minuta.

Napravite nadev tako što ćete izdinstati luk i paprike u malo ulja. Skinite sa vatre i dodajte začine i sir. Ostavite da se ohladi.

Testo se podeli na 4 dela. Svaka kora se razvije u veličini pleha, u kome ćemo peći. Stavite jednu koru u pleh, pospite nadevom i pokrijte drugom korom itd. Završite korom.

Možete je iseci kao što sam pokazala na slici (slika 2) ili po vašem izboru.

Ostavite penjurliju da nadođe. Namažite je sa malo smese od ulja i svežeg mleka. Pecite na 200 stepeni 35-40 minuta. Dok je još topla namažite masalcem i prekrijte čistom krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: