Način pripreme
Rastvorite kvasac zajedno sa šećerom u mleku (toplom). Prosejte brašno i u njega dodajte so, ulje, kiselo mleko i kvasac. Umesite meko testo i ostavite da nadođe 30-40 minuta.
Napravite nadev tako što ćete izdinstati luk i paprike u malo ulja. Skinite sa vatre i dodajte začine i sir. Ostavite da se ohladi.
Testo se podeli na 4 dela. Svaka kora se razvije u veličini pleha, u kome ćemo peći. Stavite jednu koru u pleh, pospite nadevom i pokrijte drugom korom itd. Završite korom.
Možete je iseci kao što sam pokazala na slici (slika 2) ili po vašem izboru.
Ostavite penjurliju da nadođe. Namažite je sa malo smese od ulja i svežeg mleka. Pecite na 200 stepeni 35-40 minuta. Dok je još topla namažite masalcem i prekrijte čistom krpom.