Način pripreme
U toploj vodi rastvorite kvasac, zajedno sa šećerom i jednom kašičicom brašna.
Dobivenu gustu kašu ostavite na toplom da se aktivira.
Prosejte brašno. Sipajte ga na radnu površinu, dodajte so i napravite udubljenje u njemu. Sipajte u udubljenje preostalu toplu vodu, kvasac i maslinovo ulje. Umesite testo, koje je meko i elastično. Ostavite ga pokriveno da naraste i da udvostruči zapreminu i postane vazdušasto.
Umesite testo ponovo i prebacite ga kao tanku koru u pleh ili tepsiju. Premažite ga paradajz pireom i poređajte komade piletine. Masline očistite od koštica i poređajte ih. Pospite bosiljkom i origanom.
Postavite pleh u umereno zagrejanu rernu da se peče 10-15 minuta. Kada je gotova, picu izvadite i narendajte preko nje kačkavalj. Ponovo je vratite u rernu dok se kačkavalj ne istopi.