Način pripreme
U mlakoj vodi aktivirati kvasac zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna. Odvojeno prosejte brašno i so.
Kada se kvasac aktivira, dodajte ga u mešavinu brašna i promešajte. Dodajte maslinovo ulje i umesite meko testo. Ostavite ga da se diže na toplom mestu oko sat vremena.
Kuvajte piletinu u slanoj vodi oko 20 minuta. Kada je kuvana, iseći na trake.
Istopite maslac i propržite luk, isgnječeni beli luk i bosiljak. Sipati u odgovarajuću posudu i ostaviti da se ohladi.
Gotovo testo razvijte i stavite u pleh posut brašnom. Premažite površinu biljnim uljem i ravnomerno stavite pileće meso.
Čeri paradajz isecite na kolutove i takođe ga stavite na picu.
Pospite pečurkama i rikotom. Završite sa parmezanom. Pecite oko 20 minuta ili dok ne bude gotovo.
Pica sa piletinom je veoma ukusna.