Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa kremom od oraha

Ekleri sa kremom od oraha

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
1063229826
Ekleri sa kremom od oraha
Fotografije: Desislava Doncheva
2 / 3
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Neko je rekao slani ekleri? Obožavamo ih, oni su perfektni predlog za parti ili za predjelo, koje obavezno morate da probate!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • voda - 100 ml
  • krem sir - 4 komada (480 g)
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • kiseli krastavčići - 2 komada, veliki
  • kobasica - 30 kockica, čajna
  • masline - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvano testo za eklere: U posudu sa neprijanjajućim dnom stavite vodu i ulje i kada počnu da ključaju, postepeno dodajte brašno. Mešajte neprekidno drvenom varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od dna posude. Ostavite testo na hladnom mestu da se ohladi.

Kada je ohlađeno, u njega dodajte 2 jaja i umesite ga dobro. Od testa, uz pomoć šprica, pravite eklere u nauljenom plehu. pecite eklere u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Krem od oraha: U odgovarajuću posudu stavite krem sir (480 g) i mlevene orahe (1 šolja) i dobro promešajte.

Punjenje eklera: Svaki ekler zasecite nožem sa jednog kraja. Maseckajte kiseli krastavac i čajnu kobasicu na kockice oko 1 cm. Od čajne kobasice nam je potrebno 30 komada.

Polovinu eklera napunite kremom od oraha i sa 2 kockice kiselog krastavca, a drugu polovinu napunite kremom od oraha sa kockicama čajne kobasice.

Prilikom služenja svakom ekleru odozgo stavite kružić kiselog krastavca i poklopac od masline, koje probodete čačkalicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: