Način pripreme
Kuvano testo za eklere: U posudu sa neprijanjajućim dnom stavite vodu i ulje i kada počnu da ključaju, postepeno dodajte brašno. Mešajte neprekidno drvenom varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od dna posude. Ostavite testo na hladnom mestu da se ohladi.
Kada je ohlađeno, u njega dodajte 2 jaja i umesite ga dobro. Od testa, uz pomoć šprica, pravite eklere u nauljenom plehu. pecite eklere u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Krem od oraha: U odgovarajuću posudu stavite krem sir (480 g) i mlevene orahe (1 šolja) i dobro promešajte.
Punjenje eklera: Svaki ekler zasecite nožem sa jednog kraja. Maseckajte kiseli krastavac i čajnu kobasicu na kockice oko 1 cm. Od čajne kobasice nam je potrebno 30 komada.
Polovinu eklera napunite kremom od oraha i sa 2 kockice kiselog krastavca, a drugu polovinu napunite kremom od oraha sa kockicama čajne kobasice.
Prilikom služenja svakom ekleru odozgo stavite kružić kiselog krastavca i poklopac od masline, koje probodete čačkalicom.