Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Zapečeno jelo sa tikvicama i sirom

Zapečeno jelo sa tikvicama i sirom

Zapečeno jelo sa tikvicama i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Brzo, lako, ukusno i dijetetsko samo ovako možemo da se odredi ovo uksuno zapečeno jelo sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, velika
  • ulje - 100 ml, za prženje
  • brašno - 1 šolja, da se uvalja
  • sir - 200 g
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • peršun - 3 struka
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se iseče na kolutove, uvalja se u brašno i prži u masnoći.

U istom tiganju, ako je potrebno sipa se još malo masti, se prži iseckani luk i narendana šargarepa.

Posupamo solju, biberom i mirođijom. U namazanom plehu se pravi sloj tikvica, odozgo se stavlja šargarepa, mrvljeni sir i ponovo tikvice.

Prelijemo umućenim jajima i kiselom mlekom sa izgnječenim čenjem belog luka i prstohvatom soli. Pečemo pola sata na 180 C. Serviramo sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: