Pikantna pečena jagnjeća plećka sa začinima

22/04/2017
"Tajna aromatične jagnjetine sa začinima, i uz našu pomoć, ona više nije tajna "
Priprema30 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano472
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Plećku posolimo, začinimo kuminom i namažemo uljem.

Umutimo jaje sa mekim maslacemo, izgnječenim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom i prešunom. Tako pripremljenu smesu stavljamo preko plećke, preklopimo i zabodemo čačkalicu za zube na krajeve.

Pažljivo stavljamo u pleh i prelivamo belim vinom. Pečemo u umerenoj rerni oko 120 minuta, i s vremena na vreme polivamo sosom.

Kad prođe 60 minuta, okrećemo plećku da se ispeče sa druge strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar