bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pikantna pečena jagnjeća plećka sa začinima

Pikantna pečena jagnjeća plećka sa začinima

Pikantna pečena jagnjeća plećka sa začinima
22/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Tajna aromatične jagnjetine sa začinima, i uz našu pomoć, ona više nije tajna"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • kumin
  • muskatni oraščić
  • belo vino - 1 šolja
  • so
  • za nadev
  • maslac - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • mirođija - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
  • beli luk - 2 - 3 čenja
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Plećku posolimo, začinimo kuminom i namažemo uljem.

Umutimo jaje sa mekim maslacemo, izgnječenim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom i prešunom. Tako pripremljenu smesu stavljamo preko plećke, preklopimo i zabodemo čačkalicu za zube na krajeve.

Pažljivo stavljamo u pleh i prelivamo belim vinom. Pečemo u umerenoj rerni oko 120 minuta, i s vremena na vreme polivamo sosom.

Kad prođe 60 minuta, okrećemo plećku da se ispeče sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: