Način pripreme
Piletinu skuvati, očistiti od kostiju i iskidati na manje komadiće. U drugu šerpu sipati željenu količinu vode, nakon toga dodati meso, a nakon mesa i bujon.
Dodati i luk naseckan na male kockice, krompir i šargarepu (po želji). Ostaviti da se kuva dok se skuva krompir i šargarepa. Nakon što se skuvaju, dodati malo ulja (po želji), so, biber (mleveni) i fidu. Kada se fida malo skuva, supu skloniti sa vatre i sačekati da se malo ohladi.
Napraviti zapršku na sledeći način: u jednu posudu umutiti 2 kašike kiselog mleka sa 1 jajetom i 2 kašike brašna. Smesa treba da bude dobro umućena, bez grudvica.
Nakon toga uzeti malo tečnosti iz supe i postepeno i uz neprestano mešanje je dodati u smesu za zapršku.
Nakon toga zapršku na isti način sipati u supu (postepeno i uz neprestano mešanje, da se suba ne bi presekla). Nakon toga servirati.