Jednostavna i sveža torta

gerganagergana
Početnik
103274
Jednostavna i sveža torta
Fotografije: gergana
1 / 6
28/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Tako je laka i ukusna, da ćete poželeti da je pripremate svake nedelje"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 130 grama
  • za sirup
  • pomorandža - 1 komad
  • rum - ekstrakt
  • za krem
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • slatko od borovnica - 1 teglica
  • za dekoraciju
  • banana - 1 komad
  • kivi - 1 komad
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za koru umešajte testo za patišpanj, koje sipajte i odgovarajući pleh i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni oko 30 minuta. Nakon što je kora gotova, ostavite je da se ohladi i onda je presecite na dva jednaka dela.

U posudi umutite pavlaku i kada je gotova, podelite je u dve posude. u jednu stavite 1/2 slatka od borovnice i mutite mikserom 1 minut. Iscedite pomorandžu i dodajte ekstrakt ruma.

U tanjir za tortu stavite donju koru, koji prelijete sirupom. Stavite pavlaku sa borovnicama, a nakon toga stavite drugu koru i nju prelijte sirupom.

Kada ste sklopili tortu, premažite je čistom pavlakom i poravnajte. Stavite tortu u frižider da se stegne na 30 minuta. za to vreme pripremite voće. Bananu nasecite na kolutove, a kivi na polumesece.

Pripremite želatin i počnite sa ukrašavanjem. Kada poređate voće, premažite ga gotovim želatinom. Ostavite tortu preko noći u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: