Način pripreme
Od sastojaka za koru umešajte testo za patišpanj, koje sipajte i odgovarajući pleh i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni oko 30 minuta. Nakon što je kora gotova, ostavite je da se ohladi i onda je presecite na dva jednaka dela.
U posudi umutite pavlaku i kada je gotova, podelite je u dve posude. u jednu stavite 1/2 slatka od borovnice i mutite mikserom 1 minut. Iscedite pomorandžu i dodajte ekstrakt ruma.
U tanjir za tortu stavite donju koru, koji prelijete sirupom. Stavite pavlaku sa borovnicama, a nakon toga stavite drugu koru i nju prelijte sirupom.
Kada ste sklopili tortu, premažite je čistom pavlakom i poravnajte. Stavite tortu u frižider da se stegne na 30 minuta. za to vreme pripremite voće. Bananu nasecite na kolutove, a kivi na polumesece.
Pripremite želatin i počnite sa ukrašavanjem. Kada poređate voće, premažite ga gotovim želatinom. Ostavite tortu preko noći u frižideru.