Mamin Uskršnji kolač

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
29/04/2017
"Od majčinih zlatnih ruku sve je najukusnije - ali i ovaj uskršnji kolač će vam se svideti, časna reč "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 135
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se od jaja izvoji jedno belance za premazivanje. Testo je napravljeno s pola doze, ako želite više peciva, duplirajte sastojke.

Kvasac se pomeša sa toplim svežim mlekom s kašičkom šećera i ostavi se da raste deset minuta.

Sipa se u umućena jaja i šećer, doda se ulje, rum, tečna vanila i zamesi se srednje meko testo.

Mesimo i rastežemo kratko, ostavi se da naraste u toploj prostoriji 40 minuta, pokriveno krpom.

Podeli se na tri dela. Namazanim rukama svaki se formira u dugačak fitilj i sva tri se pletu u pletenicu.

Formira se kao venac u kalup podmazan uljem. Raste još 30 minuta, namaže se umućenim belancetom, posipamo kristal šećer, zabode se suvo grožđe.

U svaki od fitilja možete da stavite domaće slatko ili čokoladu, tako će biti još ukusnije.

Zagreva se rerna na 180 stepeni, peče se uskršnji kolač do prijatne preplanulosti 40 minuta. Sve što mama napravi je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar