Način pripreme
Šolja kojom merite je od 240 ml, pleh je 32/20/7 cm, a za bolji rezultat koristite ako imate pleh dužine 25-27 cm. Napravite krem, tako što u šerpu stavite 1 litar mleka zajedno sa šećerom. Ugrejte mleko dok ne proključa.
U posudu sipajte preostalo mleko i rastvorite pudinge i skrob u njemu. Promešajte dok ne dobijete homogenu masu, sličnu kaši. Kada mleko priključa, polako, u tankom mlazu, sipajte smesu u njega uz neprestano mešanje, dok se masa ne zgusne i dok ne dobijete gust i gladak krem.
Skinite sa vatre, nasecite maslac na komade i dodajte ga u vruć krem zajedno sa vanilom. Promešajte dok se maslac ne rastopi. Pokrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Pripremite kore od lisnatog testa. Lagano ga razvucite oklagijom. Presecite testo na dva jednaka dela, tako da se poklapaju sa dimenzijama pleha.
Pokrijte rešetku u rerni papirom za pečenje. Viljuškom izbušite polovinu lisnatog testa, kako ne bi poraslo tokom pečenja.
Prebacite testo na rešetku. Drugu polovinu testa rasecite na polovinu po dužini, a nakon toga ga nasecite na približno jednake komade. Svako parče izbušite viljuškom na nekoliko mesta i stavite ih na papir za pečenje pored veće kore..
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite testo oko 12 minuta do zlatne boje. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Uzmite pleh i stavite celo parče kore, odozgo sipajte krem i poravnite ga.
Odozgo poređajte nasečene komade lisnatog testa i lagano ih pritisnite u krem. Ostavite krempitu da se ohladi i stavite je u frižider na najmanje 6 sati, da može da se stegne. na kraju pospite šećerom u prahu i nasecite.