Čokoladni kolač sa glazurom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
02/05/2017
"Nije dovoljno da je samo od čokolade - treba da ima i glazuru "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano818
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 150 g
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 4 komada
  • za nadev
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • za dekoraciju
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladu istopite na pari.

Maslac umutite sa šećerom. Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca jedno po jedno dodajte u maslac i šećer.

Posle toga dodajte prohlađenu čokoladu, brašno i na kraju umućena belanca sa prstohvatom soli.

Smesu sipajte u nauljenu tepsiju, koju ste posuli sa malo brašna. pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Izvadite iz tepsije i ostavite da se ohladi.

Pavlaku ugrejte i u nju stavite izlomljene komade čokolade da se rastopi. Kada dobijete homogenu smesu, isključite ringlu i ostavite da se malo prohladi.

Nakon toga prelijte koru i pospite šećernim mrvicama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar