Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Medena Torta»Ruski Medovik po babinom receptu

Ruski Medovik po babinom receptu

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
1471947335
Ruski Medovik po babinom receptu
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
2 / 3
03/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Nije važno koja je baba dala recept za ruski Medovik, važno je da je jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • šećer - 200 g
  • med - 120 g
  • maslac - 60 g, (mekan)
  • jaja - 2 komada
  • soda - 1, 5 kašičice
  • vinsko sirće - 1, 5 kašičice
  • so - 1, 5 kašičice
  • brašno - 450 g
  • za krem 1
  • kondenzovano mleko - 1 konzerva (400g)
  • maslac - 225 g, mekani
  • za krem 2
  • kisela pavlaka - 230 g
  • maskarpone - 100 g
  • šećer - 100 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Skinite etiketu sa konzerve kondenzovanog mleka i stavite konzervu u posudu sa vodom. Ugrejte vodu i držite konzervu u vodi oko 2 i po sata na tihoj vatri. Veoma je važno da nivo vode ne spadne ispod nivoa konzerve, jer bi mogla da eksplodira.

Tako dobiveno dulce de leche promešajte sa omekšalim maslacem i umutite sve mikserom na manjim obrtajima dok ne dobijete glatku smesu sličnu pavlaci. Smesu stavite u frižider.

Za kore od sa medom u posudi promešajte šećer, med, jaja i meki maslac.

Ugrejte vodu u šerpi na vatri i stavite posudu sa smesom preko šerpe, ali da ne dodiruje vodu. Neprestano mešajte dok se ne rastopi šećer i dok smesa ne bude potpuno tečna. Skinite sa vatre i dodajte sodu, sirće i so. Dobro promešajte. Na kraju dodajte brašno i ponovo promešajte.

Podelite testo na 6 delova i razvucite ih oklagijom na najtanje kore koje možete da razvučete. Pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta (do tamno zlatne boje). Dok su kore još vruće isecite ih u oblik kruga.

Za drugi krem u posudi promešajte kiselu pavlaku, maskarpone sir, vanilu i šećer. Prvu koru premažite kremom od kondenzovanog mleka. Sledeću koru premažite kremom od pavlake i na taj način ređajte do poslednje kore. Odozgo i sa strane premažite kremom od kondenzovanog mleka.

Pospite celu tortu mlevenim mrvicama od kora. Stavite je u frižider na minimun 12 sati.

Servirajte tortu prelivenu medom. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: