Način pripreme
Kombinujte kvasac i 10 g smeđeg šećera ta budu u tečnom stanju. Pomešajte 1/3 mleka i ostavite sa strane. Uz pomoć mikrotalasne rastopite maslac. Pomešajte sve sastojke za testo, rastopljeni maslac i aktivirani kvasac. Ako je potrebno dodajte još malo brašna, da se testo stegne.
Za nadev: Ratopite maslac i pomešajte a cimetom i šećerom.
Razvijte pravougaonik i dodajte nadev. Uvijte u rolat i podelite na 10 delova uz pomoć noža za testo.
Obložite pleh papirom za pečenje i prebacite rolnice. Stavite pleh na toplo mesto na 1 sat da rolnice narastu.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite da se peku 15 minuta.
Za glazuru: Pomešajte sve sastojke do tečnog stanja.
Kad rolati dobiju zlatnobraon boju, prelijte ih glazurom i servirajte tople.