Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Mini torta»Mini torta za zaljubljene

Mini torta za zaljubljene

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Mini torta za zaljubljene
Fotografije: Anonymous
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Jedna tortica, dovoljna samo za dvoje, jer među zaljubljenima nema mesta za trećeg"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 140 ml
  • šećer - 120 g
  • maslac - 80 g
  • kakao - 3 kašike
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravna
  • za nadev
  • banana - 1 komad
  • tečna čokolada - 3 kašike, pune
  • sveže mleko - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavimo mleko. šećer, maslac i kakao. Zagrejemo na ringli. Čim provri kuvamo 10 minuta i sklonimo s ringle.

Od ove smese odvojimo pola šolje, ostatak potpuno ohladimo.

Uključimo rernu na 180 stepeni.

U ohlađenu smesu dodamo jaja i umutimo, prosejemo brašno i prašak za pecivo i dodamo ih u smesu. Dobro umutimo mikserom.

Sipamo u veliki kalup ili u dva manja - sa dnom koje se skida, prethodno postavljeno papirom za pečenje. Koru pečemo u zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, proverimo čačkalicom da budemo sigurniji. Gotovu koru ohladimo.

U šerpu stavimo tečnu čokoladu i sveže mleko, zagrejemo na ringli uz neprekidno mešanje, da ne zagori, posle ostavimo sa strane.

Koru presečemo na dva dela. Stavimo donju koru u kalup i mažemo kakao smesom iz čaše, sačekamo malo da upije.

Za to vreme isečemo bananu na manje kockice, rasporedimo preko namazane kore i blago pritisnemo.

Na bananu stavljamo istopljenu čokoladu. Stavimo drugu koru odzgo. Na nju mažemo više kakao smese.

Stavimo u zamrzivač na oko 15 minuta da se dobro stegne.

Sklonimo ivice kalupa i mažemo sa strane kore rastopljenom čokoladom gde je neophodno.

Tortu serviramo na tanjiru, možemo da je ukrasimo po želji - pavlakom, bananama ili drugim voćem, a može i narendanom čokoladom odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: