Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Ražnjići sa mekom svinjetinom i lukom

Ražnjići sa mekom svinjetinom i lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ražnjići sa mekom svinjetinom i lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Probajte ove ražnjiće sa ukusom meda i sigurno ih više nećete zaboraviti!"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • soja sos - 1 šoljica
  • univerzalni začin - 2 kašike
  • beli luk - prstohvat, u prahu
  • med - 1 kašika
  • biber
  • so
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku isecite na kockice srednje veličine. U činiji napravite marinadu, tako što sipate soja sos, med, vegetu i malo vode.

Promešajte dok se med ne otopi, dodajte alevu papriku i beli luk u prahu.

Sipajte kockice mesa i dobro promešajte, pokrijte folijom i ostavite da upiju marinadu.

Luk iseckajte i na veće ražnjiće ređajte meso i luk, dok ne pokrijete ceo ražnjić. Gotove ražnjiže pecite na zagrejanom roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: