Rolat torta sa šumskim voćem i Oreo keksom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
10/05/2017
"Nemamo drugog izbora, zaboravljamo na dijetu i častimo sebe drugim parčetom ovog ukusnog i sočnog rolata! A vi prepišite recept "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano549
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja. U njih dodati šećer i nastaviti sa mućenjem, dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati vodu, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Odvojiti 2/3 smese i u nju dodati kakao. Dobro promešati.

U pleh postaviti papir za pečenje. Sa jedne strane sipati belu smesu, a pored nje braon. Koru peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Pavlaku umutiti i u nju dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu.

U pravougaoni kalup za kolač tipa Srneća leđa postaviti aluminijumsku foliju. Sipati 1/3 krema. Koru naseći na trake, poređati od braon dela i preliti sirupom. Prekriti kremom, a preko njega poređati od bele kore. Ponovo preliti sirupom, namazati kremom, pa posuti voćem i izlomljenim keksom.

Prekriti braon trakama od kore. Blago preliti sirupom i uviti u foliju. Ostaviti kalup u frižideru da prenoći. Otvoriti foliju, postaviti tanjir i okrenuti kalup. Pažljivo skinuti foliju.

Ukrasiti prelivom od maline, ružama od pavlake, voćem, keksom, čokoladnim kikirikijem i narendanom čokoladom.

Rejting

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar