Način pripreme
Napraviti kore za tortu. Obično se lisnato testo prodaje u pakovanjima sa po dva dela testa. Svaki deo razviti oklagijom i naseći na polovine. Treba da dobijete po dva pravougaonika od svakog dela - ukupno četiri kore.
Svaku koru staviti u pleh prekriven papirom za pečenje. Viljuškom probosti na različitim mestima testo, da ne naraste mnogo. Svaku koru peći na 220 stepeni 10 minuta, jako brzo su gotove, pa ih je zato potrebno posmatrati i peći dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih i ostaviti da se ohlade.
Kore poravnati nožem, ukoliko su se podule ih sastružite malo i poravnjajte im krajeve, a ono što ste isekli iskoristite za dekoraciju. Pripremiti želatin na sledeći način: staviti želatin u čašu sa 50 ml hladne vode i ostaviti da nabubri.
U šerpu sipati mleko i vanilu, pa staviti na vatru da provri. Umutiti žumanca sa šećerom. Nakon što mleko provri, skinuti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi nekoliko minuta.
Žumanca energično umutiti, a zatim ih dodati polako mleko, vodivši računa da se smesa ne preseče. Kada smesa postane homogena, vratiti šerpu na ringlu i kuvati krem nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Krem ne treba da provri, pa ga treba skinuti sa ringle pre nego počne da vri.
U vruć krem sipati nabubreli želatin i mešati dok se ne rastopi i upije krem. Ostaviti da se ohladi. Umutiti pavlaku u čvrst sneg i dodati je u delovima u krem, uz pažljivo mešanje, od unutra ka spolja, drvenom kašikom.
Tortu ređati u odgovarajućoj posudi, ja sam koristila pleh prekriven papirom za pečenje. Staviti jednu koru, namazati oblino kremom, prekriti sledećom korom, i tako dok ne iskoristite sve sastojke. Na kraju dobro namazati kremom tortu sa svih strana i ostaviti da se ohladi. Isečene delove nalomiti i prekriti tortu njima. Ukoliko nije ostalo takvih, ukrasiti tortu po želji - voćem, orasima ili čokoladom.
Ostavite tortu 12 sati u frižideru, kako bi očvrsla.