Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Seckane pasterizovane paprike

Seckane pasterizovane paprike

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Seckane pasterizovane paprike
Fotografije: Desislava Doncheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Bez ovakve salate ne dočekujemo zimu, stvarno! Inače, sa čime da pijemo domaću rakiju"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 kg
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - 3 supene kašike
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • peršun - 1 veze
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste od semenki i ispeku se. Ostavimo u kesi ili u poklopljenoj posudi neko vreme, a zatim oljuštimo. Nakon toga ih isečemo na parčiće.

Pola šolje ulja propržimo sa korom hleba i ostavljamo da se ohladi.

Pripremimo marinadu sa šećerom, solju i sirćem u dubokoj posudi i u nju dodajemo ohlađeno ulje. Dodajemo takođe i sitno iseckan peršun, mirođiju i jednuglavicu belog luka.

Iseckane paprike se stavljaju u marinadu, promešaju i tako odstoji dva sata.

Nakon toga paprke stavljamo u odgovarajuće tegle. Pasterizuju se 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: