Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača sa sodom»Irska pogača sa sodom i semenom bundeve

Irska pogača sa sodom i semenom bundeve

Nikki ValkovaNikki Valkova
Početnik
4113
Irska pogača sa sodom i semenom bundeve
Fotografije: Nikki Valkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Nije vazdušasta, ali je toliko ukusna i mirisna, da ćete mnogo pogrešiti ukoliko je ne probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • sveže mleko - 300 ml
  • limun - 1/2 kom.
  • soda - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kačičica
  • semenke bundeve
* merne jedinice

Način pripreme

Limun istiskati u mleko i ostaviti da odstoji 10 minuta. Brašno prosejati u posudu, pa dodati sodu, šećer i so.

Sve dobro promešati i dodati mleko sa limunom. Staviti seme bundeve i mešati dok se ne dobije testo koje se ne lepi.

Testo sipati u pleh (ja ga pokrivam papirom za pečenje), napraviti nekoliko rezova nožem u testu, posuti semenkama bundeve, prstohvatom brašna i peći.

Pogaču peći 30-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: