Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći batak s pečurkama

Pileći batak s pečurkama

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pileći batak s pečurkama8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Toliko lako, toliko ukusno, zahvaljujući samo jednoj maloj tajni, koju ćete naučiti ako pročitate recept"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 1 komad, ceo
  • pečurke - 350 g
  • origano
  • biber
  • so
  • piskavica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • kukuruzno brašno - 2 kašičice
  • maslac
  • voda - pola šolje
  • bujon - polovina, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistimo, operemo dobro i veće narežemo na kriške. Stavimo u vatrostalnu posudu s poklopcem i blago posolimo.

Operemo dobro pileći batak i stavimo uz pečurke. Pospemo batak pilećim bujonom, origanom, biberom, piskavicom po ukusu.

Stavimo parčiće maslaca. Pospemo kukuruznim brašnom, nalijemo toplu vodu. Stavimo posudu s poklopcem u rernu, uključimo na 200 stepeni.

Kad se zapeku za 15 minuta batak i Pečurke, izvadimo posudu iz rerne, sklonimo poklopac i pospemo batak dimljenom alevom paprikom.

Ponovo stavimo poklopac i vratimo jelo u rernu da se dopeče dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: