Hleb od povrća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
556
888
26/05/2017
"Dan će vam biti aromatičniji, a svako jelo ukusnije s ovim neverovatnim hlebom od povrća"
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano487
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 paketić, suvi
  • voda - 300 ml
  • kukuruz - 100 g, iz konzerve
  • grašak - 150 g, iz konzerve
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičicca
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • čubar - 1 i po kašika
  • origano - 1 i po kašika
  • integralno brašno - 300 g
  • spelta - 550 g, dvozrnasta
* merne jedinice

Način pripreme

Kukuruz i grašak se pasiraju dok se ne dobije ujednačena smesa. U duboku posudu se sipa hladnjikava voda. U nju se doda kvasac, šećer i voda. Meša se, da se rastvori kvasac.

Nakon toga u smesu se dodaju i pasirani kukuruz i grašak. Dodaje se takođe i maslinovo ulje.

Nakon toga čubar i origano. Posle se postepeno dodaju i dve vrste brašna. Zamesi se meko testo.

Gotovo testo se ostavi zavijeno na toplom oko 30 minuta. Nakon što naraste od testa se oblikuje hleb i stavi u posudu za pečenje, koja je postavljena papirom za pečenje. Oštrim nožem se pravi nekoliko razreza na oblikovanom hlebu.

Gotov hleb od povrća se ostavi da naraste drugi put oko 20-30 minuta. Zatim se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Nakon što je hleb od povrća gotov izvadi se iz rerne i pospe se blago vodom. Uvije se krpom i ostavi oko desetak minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar