Pečurke punjene plavim sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73173
26/05/2017
"Aromatično i uksuno predjelo, koje će ostaviti vaše goste bez teksta!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano432
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke i odstranite stabljike.

Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte jednom šoljom vode. Stavite ih da se blago zapeku na 200 stepeni dok ne budu polu gotove.

Iseckajte stabljike na veoma sitno. U dubokom tiganju se zagreje maslinovo ulje i izdinstaju se iseckane stabljike, a kad su polugotove dodaju se, iseckani na sitno, mladi luk i šunka i promeša se.

Sklonite nadev sa ringle i nakon što se ohladi narendajte plavi sir.

Izvadite pečurke iz rerne i prospite vodu, koja se izdvojila prilikom njihovog pečenja.

Raspodelite smesu ravnomerno u sve pečurke. Odozgo se stavi parče kačkavalja - deblje.

Ispecite pečurke do blage preplanulosti kačkavalja.

Servirajte na pogači, arapskom hlebu, dok pospete delikatno svaku pečurku s malo aleve paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar