Način pripreme
Pažljvo odvojiti žumanca od belanaca. U posudi umutiti mikserom belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.
U posebnoj posudi umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Mutiti dok se ne dobije gust krem. U smesu, postepeno i uz neprestano mešanje, dodati brašno sa praškom za pecivo. Nakon toga dodati i sneg od belanaca.
Mešati drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa.Ovu smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan dodati kakao, prethodno rastvoreno u malo vode. Od dobijene žute i braon smese ispeći žutu i braon koru u prethodno zagrejanoj rerni.
U međuvremenu pripremiti sirup. Sipati kompot i sjedniti ga sa šećerom. Po želji, možete staviti i jednu vanilu. Tako će sirup biti aromatičan. Kuvati na tihoj vatri dok se šećer u potpunosti ne rastvori.
Nakon što je sirup gotov, pripremiti krem. Umutiti šećer, žumanca i skrob /brašno/. Nakon toga postepeno dodati mleko. Smesu kuvati na tihoj vatri dok se ne dobije gust krem, uz neprestano mešanje, da bi krem bio veoma gust.
Nakon što krem bude gotov, početi sa ređanjem torte. Uspomoć posuda /različitih veličina/ iseći kore na 3. U kalup za torte postaviti veliku žutu koru, zatim braon koru srednje veličine, i na kraju malu žutu koru. Tako dobijenu jednu koru preliti sirupom. Premazati kremom. Ukoliko procenite da imate puno krema, nalijte ga u posudice, pa ga servirajte kao popodnevnu užinu.
Preko krema postaviti drugu koru: staviti veliko parče braon kore, zatim žutu koru srednje veličine i na kraju malu braon koru. I ovu koru preliti sirupom.
Gotovu tortu ukrasiti šlagom i voćem. Staviti je u frižider nekoliko sati da se stegne, a zatim uživajte u njenom predivnom ukusu.