Vino od aronije

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
188
1
247
Vino od aronije
03/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Evo dokaza da od aronije možete pripremiti ne samo ukusno slatko, već i pitko vino!"

Potrebni sastojci

  • aronija - količina po želji
  • voda
  • šećer - 2 kg za 10 l soka
* merne jedinice

Način pripreme

Plodove aronije pasirati. Smesu sipati u posudu i ostaviti da fermentira 3-4 dana.

Odvojiti dobijen sok i u kašu naliti vodu, u količini koja je dva puta veća od soka.

Nakon 24 časa odvojiti i drugi sok i sjedniti ga sa prvim. Na 10 l tečnosti dodati 10 kg šećera.

Ostaviti da ponovo fermentira oko 2-3 nedelje, na temperaturi oko 24-25 stepeni.

Nakon fermentacije, vino aronije će postati bistrije. Naliti ga u flaše, zatvoriti ih i čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Oceni: